Projecten

De Internationale Kindervredesprijs 2021

Description

De Internationale Kindervredesprijs wordt jaarlijks uitgereikt aan een kind dat zich op een bewonderenswaardige manier inzet voor de rechten van het kind. De prijs werd in 2005 door KidsRights gelanceerd tijdens de wereldtop van Nobelvredesprijswinnaars in Rome, onder voorzitterschap van Michail Gorbatsjov. Sindsdien wordt de prijs elk jaar uitgereikt door een Nobel Vredesprijswinnaar. De Internationale Kindervredesprijs is een initiatief van Marc Dullaert, voorzitter en oprichter van de KidsRights Foundation.

Vihaan en Nav Agarwal uit India wonnen de Internationale Kindervredesprijs 2021. De prijs werd  door Nobelprijswinnaar Kailash Satyarthi tijdens een ceremonie in de Ridderzaal in Den Haag aan de broers Vihaan en Nav uitgereikt.

Zij kregen deze prijs voor het in 2018 oprichtten van hun jongerenorganisatie ‘One Step Greener’ om klimaatvervuiling door afval tegen te gaan. Delhi was in 2020 voor het derde jaar op rij de meest vervuilde hoofdstad ter wereld. Drie jaar eerder stortte de stortplaats van Ghazipur in Delhi in, wat de dood van twee mensen veroorzaakte en leidde tot een grote vervuilingspiek. Vihaan werd zich bewust van het verband tussen afval en klimaatvervuiling en de schadelijke effecten van methaanbranden. Het eerste initiatief van de broers was afvalscheiding en het organiseren van afvalophaalacties. One Step Greener is begonnen met 15 huizen en verzamelt nu afval van meer dan 1.000 huishoudens, scholen en kantoren, waarbij tot dit jaar 173.630 kg afval is gerecycled.

De broers zijn ook begonnen met het planten van bomen en hebben er inmiddels 1.000 geplant. Zij blijven ernaar streven het bewustzijn over dit onderwerp te vergroten door meer dan 45.000 jongeren te bereiken via lezingen en trainingen.

Summary
Created by

Top Productions

Completed on

november 13, 2021

Skills

Online Event | Events | Content Creation | Registration